Elementor Page Builder – Maakt het de hype waar?

Elementor Page Builder – Maakt het de hype waar?

Rick Heijster
Plugins & Themes

Niet zo lang geleden schreef ik over De 5 beste Page Builders voor WordPress. Een page builder is een tool waarmee je een website kan opbouwen door componenten op de door jouw gewenste plek te slepen.

Er is een populaire page builder waar ik nog niet over schreef: Elementor.

Wat is Elementor?

Vanaf $ 49,- p/jaar. Gratis versie beschikbaar

Elementor is een page builder, ontwikkeld door Pojo. Met deze page builder kun je live pagina’s bouwen. Dat wil zeggen dat je niet in een schema blokken neerzet, maar dat je meteen ziet wat je doet. Divi en Beaver Builder kunnen dit bijvoorbeeld ook.

Hoe werkt Elementor?

Plugin installeren, activeren en instellen

Allereerst moet je, uiteraard, de plugin Elementor installeren. Je kunt de gratis versie rechtstreeks uit de WordPress Plugin Directory downloaden. Wanneer je de plugin hebt geactiveerd, kun je via de plugin instellingen aangeven voor welk type pagina’s je Elementor wilt kunnen gebruiken.

Elementor - selecteer types

Op dit soort pagina’s verschijnt nu een knop “Bewerk met Elementor”.

Secties, kolommen en elementen

Je pagina is opgebouwd uit secties. Je secties zijn opgebouwd uit kolommen. Op die manier creëer je de structuur van je website.

In de kolommen die je gemaakt hebt, kun je vervolgens elementen slepen. Elementor biedt een heel aantal verschillende soorten elementen.

Demonstratie

Ik kan me voorstellen dat het bovenstaande vrij abstract klinkt, zeker als je nog nooit met een page builder hebt gewerkt. Ik heb daarom een korte video opgenomen waarin ik een nieuwe pagina maak, zodat je precies ziet hoe het in de praktijk gaat.

Deze video wordt niet versneld afgespeeld. Het ging daadwerkelijk zo snel.

In deze video voer ik een paar acties uit:

  • Ik voeg een sectie toe over de volle breedte (1 kolom), waar ik een afbeelding in zet.
  • Daarna maak een een sectie met twee kolommen.
  • Links plaats ik Social Media knoppen en rechts plaats ik een klantenreview.
  • Daarna pas ik de kleur en grootte van de letters aan in de klantenreview.

 

Templates

 

Elementor levert je een uitgebreide bibliotheek met templates. Op die manier kun je snel een vooraf ontworpen ontwerp toevoegen aan je website. De meegeleverde ontwerpen zien er professioneel uit. Uiteraard moet je het geheel nog wel aanpassen aan jouw stijl en inhoud.

Je kunt ook je eigen ontwerpen toevoegen aan de bibliotheek, zodat je goed gelukte pagina’s eenvoudig kunt hergebruiken.

Elementor - Templates

Gratis en betaalde versie

Elementor biedt ook een ‘Pro’ versie aan. Deze versie geeft je meer opties, zoals een mogelijkheid om formulieren te ontwerpen, WooCommerce elementen voor webshops en meer templates. In hoofdlijnen komt het erop neer dat je voor een website waarmee je geld wilt verdienen, de Pro versie nodig zou kunnen hebben. Voor hobbyprojecten en kleinere websites kun je met de gratis versie perfect vooruit.

Op de website van Elementor staat een uitgebreid overzicht van de extra’s in de Pro versie.

Conclusie

Elementor is een erg mooie page builder en nestelt zich wat mij betreft in de top, naast Divi en Beaver Builder. Het grote voordeel van Elementor is natuurlijk dat er een gratis versie is, waarmee je al erg goed uit voeten kunt.

  • Gratis versie met uitgebreide mogelijkheden
  • Automatisch geschikt voor mobiele apparaten
  • Meer dan 30 meegeleverde templates
  • De Pro versie is ook geschikt voor WooCommerce
  • Uitgebreide documentatie
  • Veel verschillende modules beschikbaar
  • De Pro versie is met $ 49,- p/jaar voor 1 website niet heel erg duur, maar als je meer websites hebt, stijgt de prijs snel. Voor $ 199,- p/jaar mag je Elementor Pro op een onbeperkt aantal websites gebruiken.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Dit zijn de 6 eigenschappen van succesvolle websites​

Dit zijn de 6 eigenschappen van succesvolle websites​

Of je nu producten of diensten aanbiedt, je website is een belangrijk verkoopkanaal voor je bedrijf. Het is een van de eerste dingen die je potentiële klanten zullen zien wanneer ze online op zoek zijn.

Als je niet steeds bezig blijft met je website en deze gebruiksvriendelijk en relevant houdt voor je doelgroep, loop je een serieus risico om potentiële klanten aan je concurrenten te verliezen.

In dit e-book heb ik 6 aandachtspunten op een rij gezet, waarmee je jouw website naar een hoger niveau kunt tillen.

rick-profiel-2-500x500

Over de schrijver

Rick Heijster

Heb je er ook zo’n hekel aan als je webbouwer allerlei onbegrijpelijke technische termen begint te roepen? Daar ben jij toch helemaal niet mee bezig? Daar huur je juist iemand voor in.

Ik kan uitstekend de vertaalslag maken tussen ‘technische taal’ en ‘gewone mensen taal’.

Met mijn bedrijf Bureau RAM ontwerp, bouw en beheer ik al sinds 2006 websites voor een grote variëteit aan klanten. Ik werk al jaren samen met trainers en coaches uit diverse vakgebieden. Daardoor ken ik de wereld van trainers en coaches. Ik weet ik wat er speelt en wat belangrijk is. De meeste verzoeken heb ik al eens eerder voorbij zien komen.

Ook interessant:

Scroll to Top

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.
Mijn privacybeleid vind je hier