Portfolio

Liever de Praktijk – Online Leeromgeving

Jeroen de Jong

Klant: Jeroen de Jong

Jeroen geeft met zijn bedrijf Praktijkvader trainingen voor mannen op het gebied van vaderschap en persoonlijk leiderschap, zowel op locatie als online. Samen met zijn vrouw geeft hij onder de naam ‘Liever de Liefde!’ aansprekende, laagdrempelige en hooggewaardeerde relatietrainingen die focussen op hoe je als individu en als stel de verantwoordelijkheid neemt voor je relatie.

Soort project:

De opdracht

Jeroen en Wendy had al een Online Leeromgeving bij een groot, internationaal bedrijf. Ze liepen daarbij tegen beperkingen aan en bovendien was het niet bepaald goedkoop. Ze hadden meer mogelijkheden nodig om zijn Online Leeromgeving naar hun eigen hand te zetten.

Bovendien wilde ze in de Online Leeromgeving twee merken combineren: Praktijkvader en Liever de Liefde. Want ze willen natuurlijk liever niet twee websites, die niet alleen gebouwd moeten worden, maar ook moeten worden gehost en onderhouden.

Hoe ik dit heb aangepakt

Uiteraard heb ik mijn eigen raamwerk voor Online Leeromgevingen gebruikt en heb ik deze voor Jeroen en Wendy ingericht. Dit raamwerk blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en intuïtiviteit. Bovendien is de boel goed beveiligd.

Bovendien past de Online Leeromgeving zich automatisch aan aan de cursist die inlogt. Als een klant van Praktijkvader inlogt, dan staat er automatisch het goede logo boven en worden de huiskleuren van Praktijkvader gebruikt. Als het een klant van Liever de Liefde is, dan wordt die huisstijl toegepast. Op deze manier kunnen Jeroen en Wendy meerdere merken voeren in één Online Leeromgeving.

Het resultaat

Jeroen en Wendy kunnen met één Online Leeromgeving allebei hun merken voeren. Ze kunnen daarbij alle curusvormen toepassen die ze willen. En hoewel ze veel meer mogelijkheden hadden dan voorheen, zijn ze veel goedkoper uit.

Bekijk deze website:

Voordat ik besloot om met Rick te starten, had ik wel twijfels. Ik had een systeem en moest ik nou wel naar een nieuw systeem? Ga ik dit doen? Wat voor gedoe levert me dat op? Wat krijg ik er voor terug? Kan ik daar hetzelfde mee? Ik moet iets ouds loslaten en wist nog niet wat ik ervoor terug zou krijgen.

Die twijfels zijn niet uitgekomen. Mijn nieuwe online leeromgeving werkt minstens net zo goed en is eigenlijk een stuk gebruikersvriendelijker. Sowieso omdat het allemaal in het Nederlands is, maar ook door de persoonlijke ondersteuning van Rick. Dat is dat is heel fijn.

Ik voel me meer ontzorgd. Ik zat hiervoor bij een grote internationale partij en dat was allemaal ver weg. Die werden ook steeds meer pusherig qua verkopen. Dat vond ik niet fijn. Maar bij Rick is het een stuk voordeliger en ik krijg er eigenlijk iets beters terug. Bij mijn vorige leverancier betaalde ik per jaar. Bij Rick betaal ik één keer en ik kan daarna kiezen of ik nog een onderhoudspakket wil. Daar ben ik vrijer in en dat is heel prettig.

Ik heb nu een plek voor mijn online trainingen waar ik me bij thuis voel en die ook beter past bij onze gewone websites. Het stroomt lekkerder door en past beter bij elkaar. Het is organischer.

Ik vind het persoonlijke contact met Rick ook fijn. De gesprekken prikkelen me tot het verzinnen van nieuwe dingen. De online leeromgeving is functioneel en die doet wat je moet doen, maar tegelijkertijd stimuleert het me ook om verder te kijken. Hoe kan ik dit nog meer inzetten in onze onderneming? Wat kan ik er nog meer mee?

De communicatie is prettig. Dat heeft te maken met dat het gewoon in het Nederlands is en dat Rick een Nederlandstalige website oplevert. Maar dat komt ook doordat Rick persoonlijk met me werkte. Hij denkt mee en ik kan een vraag kan stellen die misschien niet per se direct relevant is voor de online leeromgeving. Hij is ook bereid om te zoeken of mijn eigen dienstverlening beter kan.

Ik zet mijn online trainingen nu steviger neer. De inhoud was al goed, daar lag het niet aan. Maar het geheel is nu professioneler. Ik heb hem mijn cursus meteen verder uitgebreid en kan er nu ook een hogere prijs voor vragen.

Jeroen de Jong
Trainer, spreker, schrijver, podcaster – Praktijkvader en Liever de Liefde!
Scroll naar boven

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres. Naast het e-book, stuur ik je periodiek een e-mail met tips. Als je dat niet wilt, of als je van gedachten verandert, kun je je eenvoudig met één klik afmelden. Mijn privacybeleid vind je hier