Online Leeromgeving

Genereer extra inkomen met een volledig geautomatiseerde Membership Website.
Zonder duur abonnement.

Iedere serieuze online trainer zou een
Online Leeromgeving moeten hebben

Je wilt dat je klanten op een fijne manier je online cursus kunnen volgen, zonder een hoop gedoe. Maar je wilt ook dat de boel goed beveiligd is, zodat niet zomaar iedereen je mooie product kan downloaden. 

De online leeromgevingen die ik bouw, zijn veilig én klantvriendelijk. De ideale combinatie dus.

Wat is een Online Leeromgeving?

Een Online Leeromgeving, of Membership Website, of Ledenwebsite, is een website waar je jouw klanten een afgeschermde omgeving aanbiedt. In deze omgeving kunnen ze bijvoorbeeld cursussen volgen die ze bij je hebben gekocht.

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw waardevolle content niet zomaar op straat komt te liggen. De Online Leeromgeving is dan ook goed beveiligd. Aan de andere kant is het belangrijk dat je klanten eenvoudig bij de producten kunnen die ze hebben gekocht.

De Online Leeromgevingen die ik bouw, hebben een goede balans tussen beveiliging en gebruikersvriendelijkheid. Bovendien heb ik een aantal innovatieve functies toegevoegd, waardoor de gebruikersvriendelijkheid nog meer wordt verhoogd, zonder de veiligheid te verminderen.

Ik geef je drie redenen waarom jij een Online Leeromgeving nodig hebt

1

Een Online Leeromgeving is fundamenteel anders dan een Verkoop website

Je website heeft maar één doel: geld verdienen. Een Membership Website heeft een ander doel: je klant op een klantvriendelijke en intuïtieve manier van dienst zijn.

2

Je hebt speciale software nodig om je membership website goed te laten werken

Om je verkoopwebsite so ‘lean and mean’ mogelijk te houden, kun je het beste de software voor je online leeromgeving op een aparte website installeren.

3

Je online leeromgeving is als een Skybox

Klanten zijn dol op de VIP-treatment!

Biedt je klanten een VIP-room binnen jouw bedrijf. 

Aartjan van Erkel

“Ik ben superblij met mijn nieuwe ledensite.

Als briefing had ik schetsen aangeleverd van de site die ik wilde, en Rick bouwde een site die nog beter was dan de site die ik voor ogen had.

Want hij was bereid om on the fly nog wat verbeteringen in het ontwerp en de user experience door te voeren.”

Aartjan van Erkel
Auteur van bestsellers Nummer 1, Maak ze gek! en Verleiden op internet

Ik heb de perfecte Online Leeromgeving ontwikkeld

We ontwikkelen al Online Leeromgevingen sinds 2015. In die tijd hebben we een flinke expertise opgebouwd. 

Bij al onze Online Leeromgevingen staat de cursist, dus jouw klant, voorop. We zorgen ervoor dat de cursist zich direct thuis voelt en bovendien direct weet wat hij moet doen.

Alles op de Online Leeromgeving moet in het teken staan van klantvriendelijkheid en intuïtiviteit. Alles wat niet bijdraagt aan dat doel, hoort niet thuis op de Online Leeromgeving.

Op die manier gaat er geen mentale energie verloren aan de vraag ‘hoe werkt dit?’, en ligt de volledige focus op jouw training.

Ik laat je graag een demonstratie zien van hoe
jouw Online Leeromgeving eruit kan zien

Wil je graag eens zien hoe zo’n online leeromgeving eruit ziet? Klik dan op de knop hieronder.

Dan maak ik, helemaal automatisch, een gebruiker voor je aan op mijn demo-omgeving. Je krijgt vervolgens een mailtje en je kunt, op een moment dat het jou uitkomt, eens rustig rondkijken.

Bovendien ervaar je dan meteen hoe dit proces voor nieuwe  gebruikers voor jouw online leeromgeving zou kunnen zijn.

Modules en Submodules

Je cursisten vinden het fijn als je cursus een vaste structuur heeft. Dan hebben ze een idee wat ze kunnen verwachten. Daarom kun je producten op de Online Leeromgeving opdelen in Modules en Submodules. 

De modules die nog niet beschikbaar zijn, zijn wel al zichtbaar. Maar doordat het blok van de module licht doorzichtig is, is het direct duidelijk dat deze (nog) niet beschikbaar is.

En als je wilt dat de niet-beschikbare onderdelen nog onzichtbaar zijn, dan kan dat ook. 

Duidelijke navigatie

Je wilt graag dat je klanten eenvoudig tussen de verschillende lessen kunnen navigeren.

Je kunt daarom boven iedere module een Navigatie zetten, met links naar de vorige en volgende module en een link naar de overzichtspagina. En heeft een klant nog geen toegang tot de volgende module, dan verschijnt de link natuurlijk ook niet.

En mocht je ooit de volgorde van de modules willen wijzigen, dan past deze navigatie zich automatisch aan. Geen extra handwerk dus!

Bestanden

Bij een online cursus horen vaak bestanden. Bijvoorbeeld een PDF met slides, een Word-document met een werkboek, of een e-book met voorbeelden. Ook kun je een serie links naar andere websites opgeven, bijvoorbeeld met handige tools.

Deze bestanden kun je eenvoudig centraal invoeren en vervolgens automatisch bij iedere module terug laten komen, zonder extra handwerk.

Helemaal automatisch,
gekoppeld aan jouw shoppingcart

Je membership website wordt direct gekoppeld aan jouw shoppingcart of autoresponder. Denk dan aan WooCommerce, Autorespond, Active Campagin, Paytium, etc.

Wanneer je klant zich inschrijft voor je cursus, ontvangt deze automatisch een mail met een uitnodiging voor je Membership Website. Hij kan vervolgens zijn eigen wachtwoord kiezen en kan direct aan de slag.

Zonder dat jij iets hoeft te doen.

Toegang tot je producten flexibel instellen

Je wilt natuurlijk dat de inhoud op je Online Leeromgeving goed beschermd is. Daar zitten je bloed, zweet en tranen in, dus het zou verschrikkelijk zijn als dat zomaar op straat belandt. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat je Online Leeromgeving uitstekend beveiligd is.

Je kunt helemaal zelf instellen waar de cursist aan moet voldoen om toegang te krijgen tot je cursus, module of submodule. 

De meest voor de hand liggende voorwaarde is dat een cursist toegang krijgt als hij je product heeft gekocht. Maar je hebt veel meer mogelijkheden. Een paar voorbeelden:

Je kunt ook regels combineren:

Een Membership of Abonnementsmodel opzetten

Op deze manier kun je ook een abonnementsmodel opzetten, waarbij je abonnees bijvoorbeeld maandelijks betalen voor nieuwe lessen. Dit abonnement kun je  helemaal instellen zoals je dat zelf wilt. Een voorbeeld:

De les van juni is voor de abonnee beschikbaar als hij voldoet aan de volgende regels:

Een aantal Online Leeromgevingen die ik al eerder opleverde:

“Met een online bedrijf dat hard groeit, had ik regelmatig te maken met technische hobbels. Toen ik een nieuwe online omgeving wilde creëren voor mijn online programma’s wist ik dat mijn team en ik er niet zelf meer uit zouden komen.

Rick zag direct wat hij kon oppakken en nam ons alle technische uitdagingen uit handen. Dat zorgde er voor dat we binnen korte tijd alles geïmplementeerd hadden. Zonder stress! En op het moment dat de systemen waarmee ik werk bepaalde functies niet hadden, bouwde Rick ze gewoon zelf. Zo zorgde hij er voor dat ik me als ondernemer niet hoef aan te passen, maar dat alles wordt aangepast aan hoe ik het wil hebben. En dat werkt natuurlijk heerlijk.

Wil je tijd en frustratie besparen, dan kan ik Rick van harte aanbevelen. Hij is communicatief, snel en deskundig. “

Ninke van der Leck
ninkevanderleck.nl

Kortom

Alle eigenschappen op een rij

Klantvriendelijkheid

Alles in het teken van klantvriendelijkheid en intuïtiviteit
 

Goed beveiligd

Je content wordt op gebruikersniveau beveiligd met WishList Member
 

Jouw logo en kleuren

De Membership Website wordt écht van jou, omdat we jouw kleuren, logo en afbeeldingen gebruiken
 

Volledig automatisch

Koppel je Online Leeromgeving aan jouw shoppingcart of autoresponder.

Modules en submodules

Verdeel je producten eenvoudig in Modules en Submodules.
 

Duidelijke navigatie

Plaats op iedere gewenste plek eenvoudig navigatielinks
 

Bestanden

Stel eenvoudig én veilig bestanden beschikbaar aan je gebruikers
 

Zelf te beheren

Je krijgt een duidelijke handleiding én een persoonlijke uitleg van het hele systeem

Bonus 1:
2 uur extra service, t.w.v. € 160,-

De Membership Website wordt geleverd een strippenkaart met een tegoed van 2 uur extra service
 

Bonus 2:
3 maanden WordPress Super Service, t.w.v. € 75,-

Je nieuwe Membership Website wordt helemaal gratis drie maanden lang onderhouden volgens mijn WordPress Super Service, uiteraard inclusief backups.
 

Ik laat je graag een demonstratie zien van hoe
jouw Online Leeromgeving eruit kan zien

Wil je graag eens zien hoe zo’n online leeromgeving eruit ziet? Klik dan op de knop hieronder.

Dan maak ik, helemaal automatisch, een gebruiker voor je aan op mijn demo-omgeving. Je krijgt vervolgens een mailtje en je kunt, op een moment dat het jou uitkomt, eens rustig rondkijken.

Bovendien ervaar je dan meteen hoe dit proces voor nieuwe  gebruikers voor jouw online leeromgeving zou kunnen zijn.

Je website wordt van jou

Ik bied je geen abonnementsdienst, waarbij je per maand aan mij een bedrag betaalt. Wanneer je bij mij een Online Leeromgeving koopt, dan wordt deze website van jou.

Ik installeer de Online Leeromgeving ook op jouw server. Je bent dus op geen enkele manier afhankelijk van mij voor de goede werking van je website.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik je website oplever en je zomaar in het diepe gooi. Ik blijf ook na de oplevering van de website voor je beschikbaar.

Ik hoop dan ook van harte dat wij een langdurige zakelijke relatie opbouwen. Maar stel nou dat je toch met een andere ontwikkelaar verder wil, dan is dat geen enkel probleem.

Jouw investering

Jouw investering voor deze volledig automatisch
werkende Membership Website is:

€ 1647
excl. BTW

Deze prijs is inclusief:

Plus:

Zo bouwen we je Online Leeromgeving

Stap 1 - Kennismaking en offerte

Als je je aanmeldt via deze website, neem ik snel contact met je op. Ik nodig je dan uit om een afspraak met me te maken voor een korte kennismaking. In dit vrijblijvende gesprek kun je ook alle vragen stellen die je nog hebt. We kunnen ook speciale wensen bespreken, mocht je deze hebben. Ik sta altijd open voor nieuwe features en uitdagende klussen.

Aan het einde van dit gesprek stuur ik je offerte met alle details van ons project. Als je akkoord gaat, gaan we naar stap 2.

Stap 2 - Informatie verzamelen

Ik maak een account voor je aan op mijn online klantenportaal. Hier vind je, onder andere, een vragenformulier waarmee je me stap voor stap alle informatie kunt geven die ik nodig heb om je Online Leeromgeving voor je te maken.

Denk dan aan: welke achtergrond wil je gebruiken voor je inlogscherm? Hoe heet je cursus? Welke afbeelding wil je gebruiken voor je modules?

Als je daar nog niet helemaal uit bent, of als je niet precies weet wat je in moet vullen, dan help ik je graag. Dit formulier is niet bedoeld als vervanging voor persoonlijk contact.

Stap 3 - Bouwen

Je Online Leeromgeving wordt voor je gebouwd. Als we hiermee klaar zijn, nodig ik je uit om de Online Leeromgeving te bekijken. Je krijgt hiervoor in eerste instantie de toegang die je klant ook zou krijgen. Op die manier kun je ervaren hoe je nieuwe Online Leeromgeving werkt voor je klanten.

Stap 4 - Feedback

Via onze fijne feedback-tool kun je me eenvoudig alle terugkoppeling geven over je website. Je kunt letterlijk een onderdeel aanklikken en daar dan meteen je opmerkingen bij typen. Het is dus niet nodig om lange e-mails met op- en aanmerkingen te schrijven.

Stap 5 - Verwerken van je feedback

We verwerken je feedback. Hierna is je Online Leeromgeving klaar en verhuis ik je nieuwe website naar een webserver van jouw keuze.

Stap 6 - Oplevering en rondleiding

Zodra de website op jouw webserver staat, geef ik je beheerderstoegang tot de website. Ook plannen we een afspraak in voor een rondleiding. Tijdens deze rondleiding laat ik je alle onderdelen van je website zien en vertel ik je hoe alles werkt.

Natuurlijk krijg je hier ook de gelegenheid om me alle vragen te stellen die je nog hebt.

Na het project

Ook na het project ben ik gewoon voor je beschikbaar. Natuurlijk sta ik voor je klaar voor vragen en kan ik je helpen bij het vullen van je Online Leeromgeving. 

Heb je interesse? Plan dan helemaal vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

Ik ga graag met je in gesprek en geef je advies over hoe mijn online leeromgeving past in jouw bedrijf

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn Online Leeromgeving wordt opgeleverd?

De gemiddelde doorlooptijd van een project voor een Online Leeromgeving is twee tot drie weken vanaf de start van het project. Ik plan projecten in op basis van binnenkomst. Meestal kunnen we al snel starten. 

Kan ik meerdere cursussen aanbieden?

Jazeker! Je kunt zoveel producten op je Online Leeromgeving zetten als je wilt. Daar zit geen enkele beperking op. 

Kan ik ook andere functionaliteiten toevoegen, naast cursussen?

Zeker weten. Alles wat je op een WordPress pagina kunt zetten, kun je opnemen in je Online Leeromgeving. 

Denk bijvoorbeeld ook een aan deelnemerspagina voor cursisten van een live cursus. Of een agenda waar cursisten een afspraak voor coaching kunnen maken. Of een beveiligde plek waar je een e-book kunt aanbieden.

Vul je ook de Online Leeromgeving met de inhoud van mijn cursus?

Het volledig vullen van de Online Leeromgeving is geen onderdeel van het project. Ik zet de eerste module op de website, om je te laten zien wat er mogelijk is, en om je een voorbeeld te geven wat je kunt kopiëren voor volgende modules. 

Het toevoegen van de rest van je inhoud wil ik graag voor je doen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de meegeleverde strippenkaart gebruiken.

Ik heb dit losgekoppeld, omdat er ook veel ondernemers zijn die graag zelf hun website willen vullen. Op deze manier kan ik de prijs scherp houden.

Hoe zit het met de hosting voor de Online Leeromgeving?

De Online Leeromgeving kan gewoon op je eigen host worden geplaatst. Het verhuizen van de nieuwe Online Leeromgeving van mijn ontwikkelserver naar jouw host is inbegrepen in de prijs. 

Als je wilt kan ik de hosting ook voor je verzorgen. Graag zelfs! 🙂

 

Hoe werkt dat met die 2 uur extra service? 

Losse werkzaamheden, zoals het vullen van de Online Leeromgeving, zijn niet inbegrepen in de projectprijs. Ik kan je daar wel bij helpen. Je krijgt een strippenkaart van 2 uur meegeleverd bij dit project. Je kunt meer lezen over hoe dat werkt op mijn pagina over Strippenkaarten. 

Wat is WordPress Super Service en wat kosten het na de eerste drie maanden?

WordPress Super Service is mijn programma voor het onderhoud van je website. Ik zorg ervoor dat er altijd goede back-ups zijn, dat je website up-to-date blijft en dat de beveiliging goed is geregeld. En bij de Premium variant van mijn onderhoudsplan zijn bovendien ook alle betaalde plugins inbegrepen die je voor je Online Leeromgeving nodig hebt.

WordPress Super Service Premium kost € 35,- per maand exclusief btw. Meer informatie vind je op mijn pagina over WordPress Super Service.

Ben ik verplicht om WordPress Super Service bij je af te nemen?

Nee. Ondanks dat ik graag aan langdurige zakelijke relatie met je op wil bouwen, wil (en kan) ik je niet insluiten. Als je zelf het onderhoud wilt doen, of als je dat door iemand anders wilt laten doen, dan vind ik dat jammer, maar dan is dat gewoon mogelijk.

Zijn er andere terugkerende kosten?

Bij het maken van je Online Leeromgeving maak ik gebruik van een aantal premium (betaalde) plugins. Je kunt deze plugins na oplevering vrij gebruiken. Maar om ervoor te zorgen dat de plugins up-to-date blijven, heb je een (betaalde) licentie nodig.

Als je updates wilt blijven ontvangen, dan kun je daar zelf een licentie voor aanschaffen. 

Je kunt er ook voor kiezen om WordPress Super Service Premium af te sluiten voor € 35,- per maand. Dan zorg ik ervoor dat je site altijd veilig, up-to-date en geback-upt is. Bovendien zijn de kosten voor deze premium plugins dan inbegrepen.

Meer informatie vind je op mijn pagina over WordPress Super Service.

“Ik wilde graag een online omgeving hebben, waar onze klanten mijn online trainingen eenvoudig kunnen gebruiken. Het kostte me eerst al een paar weken om uit te zoeken welke oplossingen er zijn, maar daar werd ik allemaal niet blij van. Ook al niet omdat ik wilde dat het allemaal goed geïntegreerd zou worden met ons CRM.

Toen kwam ik via Aartjan van Erkel en Anne Raaymakers bij Rick terecht. Rick beloofde me om dit voor eens en altijd voor mij uit te zoeken. Hij zou er dan ook voor zorgen om het helemaal werkend te krijgen. En dat is precies wat er is gebeurd!

Het bouwproces was no-nonsense en nu hebben we een prachtige ledenwebsite, die koppelt met ons favoriete CRM. Mijn team heeft er weinig omkijken meer naar en onze klanten hebben eenvoudig toegang tot onze materialen, waar zij weer heel blij van worden.“

Taco Oosterkamp
bedrijfsgroei.nl

Scroll naar boven

Ja, stuur mij inloggegevens voor de Demo Membership Website!

Wil je graag zelf eens kijken hoe de Membership Website eruit ziet? Vul hieronder dan je gegevens in. Je ontvang dan een e-mail met je persoonlijke inloggegevens.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ga zorgvuldig om met je e-mailadres. Naast je inloggegevens, stuur ik je periodiek een e-mail met tips. Als je dat niet wilt, of als je van gedachten verandert, kun je je eenvoudig met afmelden. Mijn privacybeleid vind je hier

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek plannen

Ik ga graag met je in gesprek en geef je advies hoe mijn online leeromgeving past in jouw bedrijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.
Mijn privacybeleid vind je hier

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres. Naast het e-book, stuur ik je periodiek een e-mail met tips. Als je dat niet wilt, of als je van gedachten verandert, kun je je eenvoudig met één klik afmelden. Mijn privacybeleid vind je hier