Altijd iets om over te schrijven: They Ask, You Answer

Altijd iets om over te schrijven: They Ask, You Answer

Rick Heijster
Succes met je bedrijf

Je weet dat het goed is als je regelmatig blogt, maar waar moet je dan over schrijven? Zit jij ook regelmatig naar een wit scherm te staren? Dan is dit een goede tip: beantwoord de vragen van je klanten.

Ik hoor je al denken: “Ja duh, Rick. Lekkere tip, hoor. Ligt een beetje voor de hand, vind je zelf ook niet?”

Snap ik. Maar doe me een plezier, en lees toch even verder.

Deze strategie heeft keer op keer zijn waarde bewezen: “They Ask, You Answer.” Dit concept, gepopulariseerd door Marcus Sheridan in zijn gelijknamige boek, biedt een eenvoudige, maar effectieve benadering voor bedrijven die hun klanten willen betrekken en hun verkoopcijfers willen verhogen. In dit artikel vertel ik je meer over de principes van het boek en verkennen we hoe je deze strategie kunt toepassen in jouw bedrijf.

De Oorsprong van “They Ask, You Answer”

Marcus Sheridan’s bedrijf stond aan de rand van faillissement tijdens de economische crisis van 2008. In een poging om te overleven, besloot Sheridan iets radicaals te doen: hij begon elke vraag die potentiële klanten hem stelden, gedetailleerd te beantwoorden via artikelen op zijn bedrijfsblog. Dit was niet zomaar een marketingtruc; het was een poging om echte problemen van echte mensen op te lossen door middel van educatieve content.

Het resultaat? Zijn website trok massaal verkeer, wat niet alleen zijn zwembadbedrijf redde, maar hem ook een ongekend inzicht gaf in de kracht van transparantie en educatie in sales en marketing.

De Kernprincipes van “They Ask, You Answer”

Het boek is opgebouwd rond enkele kernprincipes die elk bedrijf kan toepassen, ongeacht de industrie:

  1. Educatie boven verkoop: De basis van Sheridan’s filosofie is dat onderwijs leidt tot vertrouwen, en vertrouwen leidt tot sales. Door potentiële klanten te onderwijzen over producten, diensten en de industrie, bouw je als bedrijf autoriteit en geloofwaardigheid op.
  2. Transparantie in alles: Wees eerlijk over wat je verkoopt, inclusief prijzen, het vergelijken met concurrenten, en zelfs de nadelen van je producten. Deze openheid wordt door klanten gewaardeerd en leidt tot een hogere mate van vertrouwen en betrokkenheid.
  3. Inhoud afgestemd op de kopersreis: Begrijp waar je klanten zich bevinden in het aankoopproces. Bied content die hen helpt bij het maken van een geïnformeerde beslissing, of ze nu aan het begin staan van hun zoektocht of al klaar zijn om een aankoop te doen.
  4. De kracht van video: In het digitale tijdperk is video een van de krachtigste middelen voor engagement. Video’s kunnen complexe informatie eenvoudig overbrengen en een persoonlijke connectie met je publiek opbouwen.

Praktische Toepassing van “They Ask, You Answer”

Het implementeren van de principes uit “They Ask, You Answer” kan ontmoedigend lijken, maar met de juiste aanpak kun je beginnen met het transformeren van je marketingstrategie. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

  1. Identificeer veelgestelde vragen: Begin met het verzamelen van alle vragen die klanten en prospects stellen. Dit kunnen vragen zijn die via e-mail, tijdens salesgesprekken of op social media worden gesteld. Heel concreet: leg een notitieblokje op je bureau en schrijf iedere vraag op die mensen je gedurende de dag stellen.
  2. Creëer gedetailleerde antwoorden: Schrijf uitgebreide blogposts, maak instructievideo’s, of ontwikkel gedetailleerde handleidingen die deze vragen beantwoorden. Zorg ervoor dat de content grondig en gemakkelijk te begrijpen is.
  3. Optimaliseer voor zoekmachines: Zorg ervoor dat je content geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO), zodat mensen die zoeken naar antwoorden op deze vragen jouw content kunnen vinden.
  4. Analyseer en pas aan: Gebruik analytics om te zien welke content het beste presteert en waar je publiek het meest op reageert. Pas je strategie aan op basis van deze gegevens om je content nog effectiever te maken.

De Impact van Transparantie

Een van de meest vernieuwende aspecten van Sheridan’s aanpak is de nadruk op transparantie. Veel bedrijven schromen om informatie zoals prijzen en productvergelijkingen vrij te geven, uit angst voor concurrentie of prijsgevechten. Maar Sheridan toont aan dat deze transparantie klanten aantrekt die waarderen dat een bedrijf eerlijk en open met hen communiceert.

Tot Slot

“They Ask, You Answer” is meer dan alleen een marketingstrategie; het is een filosofie die de manier waarop bedrijven communiceren met hun klanten fundamenteel kan veranderen. Door te focussen op educatie en transparantie, kunnen bedrijven een diepere relatie met hun klanten opbouwen en uiteindelijk hun vertrouwen en business winnen. In een wereld waarin consumenten overspoeld worden met informatie, biedt het een manier om echt door te dringen en een impact te maken.

Stap 1: koop en lees het boek van Marcus Sheridan. Bijvoorbeeld hier, bij Bol.com (geen affiliate link).

You can thank me later. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Wekelijks het Bureau RAM Magazine in je mailbox?

Wekelijks het Bureau RAM Magazine in je mailbox?

Iedere week sturen we onze abonnees een magazine met nieuws over WordPress, websites, online leren en conversie. Bovengemiddeld vaak gaat het ook over toegankelijkheid van websites, want dat vinden we belangrijk.

Wil je ook dit Bureau RAM Magazine ontvangen? Schrijf je dan in door op de knop hieronder te klikken. Kost niks, en als je het niets vindt, kun je je ook weer met één klik uitschrijven.

rick-profiel-2-500x500

Over de schrijver

Rick Heijster

Heb je er ook zo’n hekel aan als je webbouwer allerlei onbegrijpelijke technische termen begint te roepen? Daar ben jij toch helemaal niet mee bezig? Daar huur je juist iemand voor in.

Wij kunnen uitstekend de vertaalslag maken tussen ‘technische taal’ en ‘gewone mensen taal’.

Met ons bedrijf Bureau RAM ontwerpen, bouwen en beheren we al sinds 2006 websites voor een grote variëteit aan klanten. We werken al jaren samen met trainers en coaches uit diverse vakgebieden. Daardoor kennen de wereld van trainers en coaches. We weten wat er speelt en wat belangrijk is. De meeste verzoeken hebben we al eens eerder voorbij zien komen.

Ook interessant:

Scroll naar boven

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres. Naast het e-book, stuur ik je periodiek een e-mail met tips. Als je dat niet wilt, of als je van gedachten verandert, kun je je eenvoudig met één klik afmelden. Mijn privacybeleid vind je hier