10 voorbeelden van goede 404-pagina’s

10 voorbeelden van goede 404-pagina’s

Rick Heijster
Handleidingen & Tips

Vorige week schreef ik over hoe je een goede 404-pagina maakt. Het primaire doel van een 404-pagina is je bezoeker opvangen en een verder verwijzen op je website. Humor kan daar een hulpmiddel bij zijn. Let wel op dat de humor die je gebruikt het primaire doel, namelijk het opvangen en doorverwijzen, niet in de weg zit.

Deze week wil ik je graag een aantal goede en leuke 404-pagina’s laten zien. Heb jij nog een leuke 404-pagina gezien? Ik hoor het graag!

FBTO

404-pagina van FBTO

FBTO maakt op zijn 404-pagina dankbaar gebruik van de laatste ‘O’ in hun naam: FBT-Oh-ooh. Vervolgens kun je direct zoeken en staan de meest gebruikte pagina’s onderaan de pagina. De afbeelding is wel aan de grote kant en drukt de zoekfunctie en de meest gebruikte links een heel stuk naar onder.

Bekijk de 404-pagina van FBTO

Dropbox

404 pagina van Dropbox

Persoonlijk vind ik de 404-pagina van Dropbox een geweldige 404-pagina. De doos die in een onmogelijke constructie à la Escher is veranderd. Verder is bij erg basic. Je krijgt drie opties: Help, Forums en Home.

Bekijk de 404-pagina van Dropbox

Efteling

404-pagina van Efteling

De vorige 404-pagina van Efteling was niet zo goed: zie deze blog van AGConsult. Bij hun huidige 404-pagina doen ze het een stuk beter: een mooie afbeelding, een verwijzing naar de homepage en naar de zoekfunctie en tot slot een telefoonnummer.

Bekijk de 404-pagina van Efteling

Facebook

404-pagina van Facebook

Facebook maakt dankbaar gebruik van de open deur: een duim met een pleister. Desondanks wel duidelijk en behulpzaam.

Bekijk de 404-pagina van Facebook

Airbnb

404-pagina van Airbnb

De 404-pagina van Airbnb moet je eigenlijk even zelf gaan bekijken. Het blije meisje met het ijsje veranderd met in een verdrietig meisje met een ijsje op de grond.

Bekijk de 404-pagina van Airbnb

Kakhiel

404-pagina van Kakhiel

Ik ben een grote fan van de droge humor van Kakhiel. Ook dit plaatje vind ik geweldig. Alleen… de 404-pagina van Kakhiel is qua functionaliteit ronduit slecht: er staat alleen een afbeelding. Het enige wat je kunt doen is op de terug-knop drukken of een ander adres intypen in je browser. Weg bezoeker.

Door de heerlijke droge humor staat hij wel in dit lijstje 🙂

Bekijk de 404-pagina van Kakhiel

NRC

404-pagina van NRC

NRC doet het ook niet verkeerd, al is hij wel (misschien iets te) to-the-point. De grote rode knop verwijst naar de Homepage.

Bekijk de 404-pagina van NRC

Donald Duck

404-pagina van Donald Duck

De 404-pagina van Donald Duck draait er niet omheen: Sorry, de pagina bestaat niet. Klik hier voor de homepage. Duidelijk.

Bekijk de 404-pagina van Donald Duck

Nu.nl

404-pagina van Nu.nl

De 404-pagina van Nu.nl is een aanrader om even zelf te gaan bekijken. De pagina valt namelijk voor je ogen uit elkaar. Je hebt Nu.nl kapot gemaakt! Vervolgens verschijnt er een functionele 404-pagina. Goed gedaan, als je het mij vraagt.

Bekijk de 404-pagina van Nu.nl

Lego

404-pagina van Lego

De 404-pagina van Lego spreekt iedere Lego-fan aan. Leuk gedaan. Verder zie je een duidelijke knop naar de homepage en bovenin een zoek-functie.

Bekijk de 404-pagina van Lego

Tot slot

Heb jij nog een mooie 404-pagina gezien? Of ben je het totaal niet met me eens? Ik hoor het graag in de comments hieronder.

Denk je dat je anderen kunt helpen met deze blog? Voel je vrij om deze blog te delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Wekelijks het Bureau RAM Magazine in je mailbox?

Wekelijks het Bureau RAM Magazine in je mailbox?

Iedere week sturen we onze abonnees een magazine met nieuws over WordPress, websites, online leren en conversie. Bovengemiddeld vaak gaat het ook over toegankelijkheid van websites, want dat vinden we belangrijk.

Wil je ook dit Bureau RAM Magazine ontvangen? Schrijf je dan in door op de knop hieronder te klikken. Kost niks, en als je het niets vindt, kun je je ook weer met één klik uitschrijven.

rick-profiel-2-500x500

Over de schrijver

Rick Heijster

Heb je er ook zo’n hekel aan als je webbouwer allerlei onbegrijpelijke technische termen begint te roepen? Daar ben jij toch helemaal niet mee bezig? Daar huur je juist iemand voor in.

Wij kunnen uitstekend de vertaalslag maken tussen ‘technische taal’ en ‘gewone mensen taal’.

Met ons bedrijf Bureau RAM ontwerpen, bouwen en beheren we al sinds 2006 websites voor een grote variëteit aan klanten. We werken al jaren samen met trainers en coaches uit diverse vakgebieden. Daardoor kennen de wereld van trainers en coaches. We weten wat er speelt en wat belangrijk is. De meeste verzoeken hebben we al eens eerder voorbij zien komen.

Ook interessant:

Opstijgende raket, die de groei van een bedrijf symboliseert
Handleidingen & Tips
Sandra Heijster

Wat is SEO?

In dit artikel leg ik uit wat er bedoeld wordt als men over ‘SEO’ praat. En dan zonder alle technische praat.

Lees verder »
Scroll naar boven

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres. Naast het e-book, stuur ik je periodiek een e-mail met tips. Als je dat niet wilt, of als je van gedachten verandert, kun je je eenvoudig met één klik afmelden. Mijn privacybeleid vind je hier