Waarom wij wel hosting, maar geen e-maildiensten aanbieden

Waarom wij wel hosting, maar geen e-maildiensten aanbieden

Rick Heijster
Hosting

Wij zijn goed in hosting. Websites die door ons zijn gehost, laden snel en zijn zelden offline. Maar we bieden geen e-maildiensten. In deze blog leg ik graag uit waarom we geen e-maildiensten aanbieden, en welke oplossing ik adviseer als oplossing voor je e-mailhosting.

Waarom geen e-maildiensten

Wat we doen, willen we goed doen. Heel goed. En we hebben simpelweg niet de expertise om uitstekende e-maildiensten aan te bieden. Het beheer van e-maildiensten is een complex proces en vraagt veel aandacht en onderhoud. Die tijd stoppen wij liever in onze core-business: het hosten, beheren en maken van uitstekende WordPress-websites. Door ons te concentreren op onze kernactiviteiten, kunnen we ervoor zorgen dat we onze klanten de beste service blijven bieden.

Bovendien zijn er al veel (grote) aanbieders van e-maildiensten op de markt die dat veel beter kunnen dan wij. Denk aan diensten als Gmail, Outlook en Zoho. Deze bedrijven hebben veel meer resources beschikbaar om de beste e-maildienst te kunnen aanbieden aan hun gebruikers.

Alternatieven voor je bedrijfsmatige e-mail

Er zijn veel gespecialiseerde e-maildienstverleners, die deze dienst op een professionele manier aanbieden. 

  • Google Workspace: Dit is de zakelijke variant van Gmail en biedt e-mail, opslag, samenwerkingsmogelijkheden en videobellen aan. Het is een goede keuze voor bedrijven die al gebruik maken van andere Google-producten, zoals Google Drive.
  • Microsoft 365: Dit is een cloudgebaseerde oplossing van Microsoft die e-mail, agenda’s, contactpersonen, opslag en samenwerkingsmogelijkheden biedt. Het is een goede keuze voor bedrijven die al gebruik maken van andere Microsoft-producten, zoals Office.
  • Zoho Mail: Dit is een e-maildienst van Zoho die speciaal is ontwikkeld voor bedrijven. Het biedt e-mail, contactpersonen, agenda’s en samenwerkingsmogelijkheden aan. Het is een goede keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een all-in-one oplossing.
  • Qboxmail: Bij Qbox krijg je prima e-maildiensten voor een scherpe prijs. Dit bedrijf is bovendien in de EU gevestigd, waardoor je e-mailhosting binnen de Europese Unie blijft. Als dat belangrijk voor je is, dan is dit een mooie partij.
  • Tenslotte is Mijndomein E-mailhosting ook een optie. Dit is vooral interessant als je geen complexe behoeftes hebt rondom e-mail en een kostenefficiënte oplossing zoekt.

Zelf hebben we onze e-mail al sinds 2008 bij Google Workspace ondergebracht. We zijn daar heel tevreden over.

E-mails die door je website worden verstuurd

Natuurlijk zorgen we wel voor de e-mails die je website verstuurt. Dat noem je transactionele e-mails. Denk dan aan orderbevestigingen, mails voor vergeten wachtwoorden en notificaties van nieuwe reacties. We zorgen ervoor dat je website goed wordt ingesteld, zodat deze mails goed bezorgd worden en niet in Spam-boxen belanden.

Meer weten?

Is er voor jouw website nog ruimte voor verbetering, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Ik hielp al vele trainers en coaches met hun ideale website. En bijbehorende hosting. Plan nu een persoonlijk vrijblijvend adviesgesprek in voor meer informatie over jouw situatie en mogelijkheden. Heb je andere vragen over de diensten van Bureau RAM? Neem ook dan gerust contact op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
rick-profiel-2-500x500

Over de schrijver

Rick Heijster

Heb je er ook zo’n hekel aan als je webbouwer allerlei onbegrijpelijke technische termen begint te roepen? Daar ben jij toch helemaal niet mee bezig? Daar huur je juist iemand voor in.

Wij kunnen uitstekend de vertaalslag maken tussen ‘technische taal’ en ‘gewone mensen taal’.

Met ons bedrijf Bureau RAM ontwerpen, bouwen en beheren we al sinds 2006 websites voor een grote variëteit aan klanten. We werken al jaren samen met trainers en coaches uit diverse vakgebieden. Daardoor kennen de wereld van trainers en coaches. We weten wat er speelt en wat belangrijk is. De meeste verzoeken hebben we al eens eerder voorbij zien komen.

Ook interessant:

Scroll naar boven

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres. Naast het e-book, stuur ik je periodiek een e-mail met tips. Als je dat niet wilt, of als je van gedachten verandert, kun je je eenvoudig met één klik afmelden. Mijn privacybeleid vind je hier