Een goede Over mij-pagina: 5 voorbeelden

Een goede Over mij-pagina: 5 voorbeelden

Rick Heijster
Conversie en Webdesign

Je website maak je niet voor jezelf. Je website is voor je klanten. En dat geldt ook voor je Over mij-pagina.

De Over mij-pagina is een van de allerbelangrijkste pagina’s van je website. En toch is het in veel gevallen de pagina waar de minste aandacht aan is besteed. En dat is een gemiste kans! Want een goede Over mij-pagina is ontzettend krachtig. Als je het goed doet, zullen klanten zich niet alleen thuis voelen bij je bedrijf, maar zorg je er ook voor dat je product onweerstaanbaar wordt.

Wil je na het bekijken van deze vijf voorbeelden meer weten over goede Over mij-pagina’s? Lees dan ook eens deze artikelen:

Je Over mij-pagina gaat niet over jou

Ondanks dat de titel van deze pagina ‘Over mij’ is, gaat deze pagina helemaal niet over jou, maar over je klant. Want, heel eerlijk, je klant is eigenlijk helemaal niet in jouw persoon geïnteresseerd. Hij is vooral op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Dus je klant moet in de spotlight staan. Want als je ervoor zorgt dat je klant zich begrepen voelt, voelt hij een klik met jou en je bedrijf.

Laat bijvoorbeeld zien dat je het probleem van je klant begrijpt. En schrijf dan over een concreet voorbeeld waarbij je het probleem hebt opgelost. En waarom je het wilde oplossen. Hierdoor laat je zien wie je bent en wat je belangrijk vindt.

Vertel over de producten en diensten die je aanbiedt. En vergeet dan even de eigenschappen van je product, maar leg de nadruk op de voordelen die je producten biedt. Hoe ze het probleem van je klanten oplossen.

En vertel ook over hoe je je bedrijf en je dienstverlening in de toekomst ziet. Dit geeft je niet alleen de kans om je product nog eens in het zonnetje te zetten, maar bovendien stel je je publiek ook gerust dat je niet zomaar zult verdwijnen. Je hebt een toekomst en zij zijn onderdeel van die toekomst.

5 voorbeelden van goede Over mij-pagina’s

Het is misschien verleidelijk om voor je Over mij-pagina een korte samenvatting te schrijven van de geschiedenis van je bedrijf. Dat je eerst ergens in dienst was, maar dat je eigenlijk in je hart een ondernemer bent en dat je vervolgens in 2009 je bedrijf hebt opgericht. Gaaaaap.

Hieronder vind je 5 voorbeelden van Over mij-pagina’s die wél overtuigen.

Schrijven voor internet – Aartjan van Erkel

De Over mij-pagina van Aartjan van Erkel

Het handelsmerk van Aartjan is zijn humor. Zijn Over mij-pagina begint dan ook met humor. Je wordt meteen naar binnen gezogen.

Aartjan is ook niet bescheiden. Hij is goed in zijn vak en dat weet hij. Hij laat zien hoe hij anderen heeft geholpen en hoe hij ook jou kan helpen. En hij nodigt je uit om nader kennis met hem te maken door je in te schrijven voor zijn dagelijkse mail. Die dagelijkse mail is trouwens een aanrader. Ik zit regelmatig te gniffelen als die mijn mailbox binnenkomt.

Ninke van der Leck

Ninke schrijft over het leven waar ze altijd van droomde, en hoe ze haar droomleven uiteindelijk bereikt heeft. En vervolgens schrijft ze hoe jij ook je droomleven kunt bereiken. En natuurlijk hoe zij je daarbij kan helpen.

Anne Raaymakers – Fanfactor

De Over mij-pagina van Anne Raaymakers

Anne vertelt op haar Over mij-pagina over haar missie en over hoe ze ook jou kan helpen om alles uit je bedrijf te halen.

Jeroen de Jong – Praktijkvader

De Over mij-pagina van Jeroen de Jong

Op de Over mij-pagina van Jeroen staat niet zijn eigen persoon centraal. In plaats daarvan staat zijn missie centraal: een generatie van krachtige, betrokken en eigenzinnige vaders. Een zeer overtuigende boodschap.

Leonore Noorduyn – De Schrijfster

Leonore laat zien dat ze perfect begrijpt dat het soms lastig is om een mooie tekst op papier te krijgen. En ze laat natuurlijk zien hoe ze je daarbij kunt helpen.

Tot slot

Heb ik je geïnspireerd? Mooi! Het is tijd om ervoor te zorgen dat je ‘Over mij’-pagina echt gaat stralen!

En als ik je daarbij kan helpen, dan hoor ik het natuurlijk graag. Ik kijk graag met je mee.

Tags: Over mij en Tekst

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Dit zijn de 6 eigenschappen van succesvolle websites​

Dit zijn de 6 eigenschappen van succesvolle websites​

Of je nu producten of diensten aanbiedt, je website is een belangrijk verkoopkanaal voor je bedrijf. Het is een van de eerste dingen die je potentiële klanten zullen zien wanneer ze online op zoek zijn.

Als je niet steeds bezig blijft met je website en deze gebruiksvriendelijk en relevant houdt voor je doelgroep, loop je een serieus risico om potentiële klanten aan je concurrenten te verliezen.

In dit e-book heb ik 6 aandachtspunten op een rij gezet, waarmee je jouw website naar een hoger niveau kunt tillen.

rick-profiel-2-500x500

Over de schrijver

Rick Heijster

Heb je er ook zo’n hekel aan als je webbouwer allerlei onbegrijpelijke technische termen begint te roepen? Daar ben jij toch helemaal niet mee bezig? Daar huur je juist iemand voor in.

Ik kan uitstekend de vertaalslag maken tussen ‘technische taal’ en ‘gewone mensen taal’.

Met mijn bedrijf Bureau RAM ontwerp, bouw en beheer ik al sinds 2006 websites voor een grote variëteit aan klanten. Ik werk al jaren samen met trainers en coaches uit diverse vakgebieden. Daardoor ken ik de wereld van trainers en coaches. Ik weet ik wat er speelt en wat belangrijk is. De meeste verzoeken heb ik al eens eerder voorbij zien komen.

Ook interessant:

Scroll to Top

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.
Mijn privacybeleid vind je hier